0
0

پنج تکنیک طلایی برای نمره 20 ریاضی نهم ویژه امتحانات نهایی

564 بازدید
نمره بیست امتحان نهایی ریاضی نهم

دست‌یابی نمره برتر در امتحان نهایی ریاضی نهم

نمره 20 ریاضی نهم مخصوصا امتحانات‌نهایی تقریبا برای همه دانش‌آموزان مهم است و حتی برای بعضی دانش‌آموزان مثل آرزو و رویا شده‌ است ولی با استفاده از چند تا نکته به‌راحتی می‌توان نمره راضی‌کننده دانش‌آموز و حتی 20 را بدست آورد. یکی از این نکات، نه تنها برای درس ریاضی، بلکه برای کل زندگیتان تعیین کننده‌ی هدف می‌باشد. مثلاً نمره 20 درس ریاضی را هدفتان قراردهید. اینگونه تمام تلاش خود را برای رسیدن به این نمره می‌کنید و انگیزه شما بالا می‌رود. برای هر آزمونی نکاتی برای قبل و هنگام آزمون وجود دارد که با توجه به این نکات مسیر موفقیت را برای خود هموار می‌کنید.
در این قسمت نکات قبل از آزمون را توضیح دادیم اما برای اینکه از تمامی مطالب مربوط به شب قبل امتحان و هنگام امتحان و… مطلع شوید به شما حتماً مطالعه مقالات «شب قبل امتحان نهایی ریاضی چیکار کنیم؟!» و «روش های کاهش استرس در جلسه امتحان» را توصیه می‌کنم.پنج تکنیک طلایی برای نمره 20 ریاضی نهم ویژه امتحانات نهایی

 

نکات قبل از آزمون :

  • داشتن تمرکز در کلاس درس ریاضی
  • در کلاس ریاضی فعال باشید.
  • انباشته نکردن درس ریاضی
  • نکته برداری و خلاصه نویسی
  • ابهامات و مشکلات درس ریاضی را از دبیر مدرسه یا دبیر خصوصی بپرسید
  • برنامه ریزی منظم برای مرور ریاضی
  • مرور 30 دقیقه‌ای بعد از هر تدریس که خیلی مؤثر است.

 

انباشته نکردن کتاب اهمیت بسیار زیادی دارد.

پس از اتمام آموزش ریاضی و یادگیری مبحث جدید، مروری چند دقیقه‌ای بر درس داشته‌ باشید. نکات درس را یادداشت کنید و در طول هفته آن را مطالعه‌ کنید. انباشت مطالب درسی بخصوص ریاضی لطمه شدیدی هم از لحاظ روحی و هم درسی به شما می‌زند. شاگردان موفق همیشه درس‌هایشان را بلافاصله پس از تدریس مطالعه می‌کنند و هیچوقت برای شب امتحان انباشت نمی‌کنند. اگر نمره 20 درس ریاضی را می‌خواهید از انباشت کردن درس ریاضی بپرهیزید؛ چراکه مطالعه درس بلافاصله پس از تدریس موجب می‌شود مفاهیم وارد حافظه بلند مدت شده و با مرورهای بعدی تثبیت خواهند شد. اما اگر آن مطالب تازه را رها کنید بعدها برای دوباره به‌یادآوردن‌شان باید دو چندان وقت و انرژی صرف کنید چه برسد به به‌خاطر سپردن در حافظه بلند مدت! پس حتما در تمام طول ترم درگیر درس ریاضی باشید. آزمون، تمرین کتاب، تمرین خارج از کتاب و مسائل مطرح شده در کلاس را حل کنید.  

 

اشتباهات خودرا مرور کنید.

زمانی که درحال تمرین مسائل ریاضی هستید، مهم است که روش حل هر مسئله را بدانیداگر اشتباهی در آن داشتید، باید آن را مرور و تحلیل کنید تا متوجه شوید که کجای مهارت­‌های حل مساله شما مشکل دارد. درک نحوه برخورد با مساله و جایی که اشتباه کرده‌­اید، راهی عالی برای قوی‌­تر شدن در ریاضی است.

 

به‌ جزوه و دفتری که معلم آموزش داده، اکتفا نکنید.

در امتحانات‌ نهایی نهم چون طراحان سوال اجازه دارند از کل کتاب به‌جز چند تا موضوع سوال طرح کنند پس فقط نباید به جزوه استاد اکتفا کرد. به‌همین دلیل کل کتاب حتی پاورقی‌ها را نیز مطالعه کنید زیرا که در امتحان ریاضی از همان پاورقی ها، سئوالات جای‌خالی، تعریف کنید و…  طرح می‌شود.
اشکالات درسی خود را یادداشت کنید و در روزهای باقیمانده تا امتحانات و در فواصل امتحانات از دوستان و همکلاسی‌ها و اعضای خانواده و در صورت دسترسی از معلم بپرسید. و این کار را تا حداکثر شب قبل از امتحان انجام‌دهید. نمونه سئوالات امتحان سال‌های قبل را تهیه‌کنید و به بررسی آنها بپردازید تا با نحوه وسبک طرح سئوالات آشنا شوید. در اتاقی که مطالعه می‌کنید عوامل مزاحم از جمله تلفن ثابت، تلفن همراه، تلویزیون و… را از خود دور نمایید. 

دست‌یابی نمره برتر در امتحان نهایی ریاضی نهم

 

پنج تکنیک طلایی هنگام آزمون برای نمره 20 ریاضی

 

۱.مغز خود را تخلیه کنید.

اگر معلم یا مراقب امتحان اجازه استفاده از ورق چک نویس نمی‌دهد؛ همان ابتدای امتحان که هنوز ذهنتان درگیر حل هیچ مسئله‌ای نشده‌ است به سرعت تمام فرمول‌های کلیدی را در قسمت خالی برگه آزمون بنویسید. اکنون تمام آن‌ها را قبل از ایجاد فشار بر اثر حل مسائل در اختیار دارید.

 

2.کار آسان را اول انجام دهید و فقط روی یک مسئله گیر نکنید.

این کار برای همه دانش‌آموزان عملی نیست؛ اما برخی از دانش‌آموزان این را موثر می‌دانند که کل آزمون را بررسی‌ کنند و به دنبال مسائل ساده بگردند. اگر بتوانید این کار را به سرعت انجام دهید، ممکن است بتوانید مسائل آسان را یافته و ابتدا آن‌ها را حل‌ کنید. این روش باعث خواهد شد که اعتمادبه‌نفس شما افزایش پیدا کند و مسائل آسان را به خاطر حل مسائل دشوار از دست نخواهید داد. شما باید بدانید که چقدر زمان برای حل هر مسئله نیاز دارید که تنها با تقسیم زمان آزمون بر تعداد سوالات، بدست می آید؛ اگر به نظر می‌رسد زمان زیادی را صرف یک سوال می‌کنید، آن را رها کنید و به سراغ سوالاتی که می‌توانید به راحتی پاسخ دهید بروید. این کار به شما کمک می‌کند تا سؤالات و مسائلی که آسان‌تر و نیاز به زمان کمتری دارند را اول انجام داده و زمان بیشتری برای مسائلی که نیاز به بررسی بیشتری دارند بگذارید. همچنین حل این سوالات به شما انرژی مثبت می‌دهد و امکان دارد که بعد از حل مسائل آسان نکته‌ای را به یاد بیاورید تا بفهمید که آن مسئله دشوار را چگونه باید حل کرد.

 

3.فهمیدن و درک سؤال

یکی از جملات طلایی در حل مسائل ریاضی« نصف جواب در سوال» است. منظور از این جمله این است که فهمیدن درست سوال باعث می‌‌شود تا شما جواب مورد نظر را به‌آسانی بدست بیاورید. یکی از اشتباهاتی که دانش‌آموزان مرتکب آن می‌شوند بی‌توجهی به صورت سوال و درک اشتباه از سؤال هست، به عبارتی نمی‌دانند که سؤال از آنها چه می‌خواهد و همین باعث می‌شود سؤالاتی را که می‌توانند درست حل کنند اشتباه جواب دهند. یکی دیگر از اشتباهات رایجی که دانش‌آموزان انجام می‌دهند این هست که فکر می‌کنند سؤالاتی را که معلمانشان در امتحان‌های کلاسی یا در کلاس توضیح داده‌اند بدون هیچ تغییری در امتحانات نهایی قرار است بیاید و همین امر موجب می‌شود تا این دانش‌آموزان اول سؤال را بخوانند و سریع جواب دهند! حتی به ادامه سوال توجه نکند.
چند نمونه فهمیدن و درک سوال را مشاهده کنید: آیا مساله ابعاد یک جعبه را می‌خواهد؟ پس بهتر است سه عدد (طول، عرض، ارتفاع) در پاسخ خود داشته باشید. آیا درصد خواسته شده است؟ آیا مساله این است که سن این خانم چقدر می باشد؟ مشخص کنید که x واقعا سن خانم  را نشان بدهد و نه سن دخترش را.

 

4.از تمام زمان خود استفاده کنید.

بسیاری از دانش‌آموزان دوست دارند که آزمون را زود ترک کنند و این دو دلیل دارد:
دلیل اول: دانش‌آموز بیشتر سؤالات آزمون را نمی‌تواند حل کند و استرس زیادی او را فرامیگیرد همین امر باعث می‌شود تا برای فرار از استرس خود، جلسه آزمون را ترک کند.
دلیل دوم: بخاطر رقابتی که بین دانش‌آموزان وجود دارد است( مثلا: هرکه زودتر برگه‌اش را بدهد زرنگ‌تر است) که اصلاً کاری منطقی نیست؛ و کلاً ترک زودهنگام جلسه آزمون یک اشتباه محض است. درحالیکه دانش‌آموزان از این زمان اضافی برای بررسی مجدد امتحان‌شان می‌توانند استفاده‌کنند.
آیا همه سؤالات را کامل جواب داده‌اید؟ آیا واقعا به هر سوالی که نوشته‌شده پاسخ دادید و پاسخ شما به فرم صحیح است؟ تمام قسمت‌های هر سؤال را جواب دادید؟ جواب خود را بر روی هر مسأله و سؤال بررسی کنید. همچنین ممکن است اشتباهاتی را بیابید که باعث کم شدن وحتی نگرفتن نمره سؤال باشد مثلا یک علامت منفی یا مثبت.

 

     5.مراقب سطح استرس خود باشید.

استرس بر روی بدن و فرآیندهای فکری شما تاثیر منفی می‌گذارد. به این که چه احساسی دارید توجه کنید و اگر استرس دارید، کاری در این باره انجام دهید. تکنیک‌های مختلفی برای دانش‌آموزان مختلف وجود دارد. شما باید از یکی از تکنیکهایی که برای شما جواب می‌دهد استفاده‌کنید. مثلا چشمان خود را ببندید، نفس عمیق بکشید و بگذارید به آرامی بیرون برود؛ همینطور این عمل را تکرار کنید. هر دفعه، به آرامی یک گروه ماهیچه را منقبض کرده و سپس آن را آزاد کنید. کمی آب بنوشید و حالت بدنی خودرا تغییر دهید. این روش‌ها نمونه‌های مختصری هستند که در مقاله‌ی« روش های کاهش استرس در جلسه امتحان » مفصل توضیح دادیم.

 

آیا برای موفقیت در آزمون‌ها نیازمند تکنیک و روش خاصی هستیم؟

خیر، ولی تجربه نشان‌ داده‌ است افرادی که با برنامه آزمون می‌دهند موفق‌تر هستند؛ چون در وقت خود و نوع یادگیری خود شیوه‌هایی را به کار می‌برند که باعث می‌شود تا نتیجه بهتری بدست بیاورند. مثلاً نکاتی که ما گفتیم اگر رعایت نکنید شاید مشکلی پیش‌ نیاید ولی اگر پیروی کنید احتمالاً نتیجه بهتری بدست می‌آورید. نکات زیادی وجود دارد اما این پنج تکنیک کاربردی‌تر ومهم‌تر می‌باشد. پس تلاش خود را برای اینکه به نتیجه بهتری دست پیدا کنید با این روش‌ها، افزایش دهید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://soaad.ir/?p=12675
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
sinafarahmand
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد پنج تکنیک طلایی برای نمره 20 ریاضی نهم ویژه امتحانات نهایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.