قطعاً تمامی ما میدانیم که کسب نمرهی 20 در امتحانات یکی از خوشایندترین اتفاقات برای دانشآموزان و همچنین دبیران خواهدبود. اما متاسفانه برخی از دانشآموزان آنقدری که وقت صرف ساعتهای پیاپی برای مطالعهی دروس میگذاردند اگر کمی وقت صرف یادگیری روش صحیح مطالعه میکردند؛ قطعا نتیجهی خیلی بهتری میگرفتند.همچنین در امتحانات نهایی کسب نمره مورد نظر خود (نمره ی 20 ) برای دانشآموزان سخت وغیر قابل دستیابی نخواهد بود.
ما در این بخش سعی بر این داریم که با در اختیار گذاشتن روشهای صحیح مطالعه به شما کمک کنیم که این رخداد خوشایند را برای خود به ارمغان بیاوردید.
1.داشتن برنامه ریزی صحیح:
یکی از مهمترین و کلیدی ترین راهکارها داشتن برنامهریزی استاندارد و صحیح است. تا به حال در مقالات متعددی من جمله«بهترین روش برای آمادگی در امتحانات نهایی چیست؟»و«روش های کاهش استرس در جلسه امتحان» به موضوع مهم برنامهریزی اشاره کردیم. در این مقاله هم قطعا یکی از اولیهترین اقدامات روش صحیح مطالعه محسوب میشود که برای امتحانات نهایی و کسب نمرهی مدنظر ما و همینطور استفادهی صحیح از وقتمان دارای اهمیت بسیار زیادی است. در برنامهریزی صحیح مطالعه، استراحت کافی، تغذیه مناسب جایگاه خاص و مهمی دارد و قطعاً در عملکرد شما در ایام امتحانات تاثیر زیادی خواهد داشت.
2. درک مضنون فصلها:
سعی کنید در هنگام مطالعه درس و سرفصلهای کتاب درسی مضنون اصلی درس را جویا شوید. درواقع بحث مورد نظر را درک کنید و متوجه شوید که در این بخش چه مطلبی برای آموزش برگزیده شدهاست و در پایان چه انتظاری از شما خواهندداشت. این کار باعث آمادگی ذهن شما برای درک مطالبی است که در ادامه مطالعه خواهید کرد.
3.طرح کردن سوالات با سطحها و روشهای مختلف:
در هنگام مطالعهی سرفصلهای کتاب درسی خود پس از یادگیری هر مبحث تعدادی سوال برای خود طرح کنید. چه بهتر اگر بدون توجه به کتابدرسی و با استفاده از یادگیریهای خود، سوالات را حلکنید. سوالهای طرح شده بهتر است استاندار و در سه سطح (آسان / متوسط/ سخت) طرح شود.
هدف اصلی از این کار سنجیدن مقدار یادگیری شما است و باعث درک بهتر مباحث درسی میشود. همچنین در ذهن شما امکان فراموشی درصد کمتری خواهدداشت.
4.مطالعه دقیقتر نکات مهم و هاشور خورده:
در هنگام مطالعه قطعا بخشها و پاراگرافهایی دیدهخواهدشد که به عنوان نکات مهم، هاشور و یا علامت گذاری شدهاست. بهتر است تمرکز و دقت بیشتری برای مطالعهی اینگونه مطالب صرف شود. زیرا در امتحانات به خصوص امتحانات نهایی، سوالات، سختی خاص خود را دارد و امکان وجود این نمونه سوالات در امتحانات درصد زیادی خواهدداشت.
5.انتخاب مکان مناسب برای مطالعه:
یکی از مهمترین ارکانهای مطالعه و درک بهتر مطالب تمرکز کافی و دقت زیاد است؛ پس قطعا برای داشتن تمرکز و دقت کافی و…مستقرشدن در مکانی که به دور از هر گونه (تنش /جر و بحث/آلودگی صوتی و درگیریهای ذهنی)باشد از اهمیت زیادی برخورد است.
6.مطالعه ی مباحث با بیان خود:
در هنگام مطالعهی مباحث، لازم نیس که تمامی مطالب با بیان کتاب مطالعه شود و به صورت خط به خط از حفظ شود. میتوان با بیان خود توضیحات و مطالب و مباحث درسی را به خاطر بسپارید و درصد فراموشی برخی از مباحث را به حداقل رساند.
میبینید روش صحیح مطالعه شامل چه چیزهایی میشود و با رعایت یک سری نکات چقدر کیفیت مطالعه شما بالا میرود.
نکته: راهکار فوق بهشکل یادگیری شما بستگی دارد؛ برخی از افراد شکل بیان کتاب درسی را بهتر درک میکنند. پس به هر شکل که یادگیری برای شما آسانتر خواهدبود مطالعه کنید.
7.دوری از هرگونه عامل حواس پرتی:
به خاطر بسپارید یکی از مهمترین مشکلات دانشآموزان در هنگام مطالعهی درس که تمام تلاش دانشآموزان را بینتیجه خواهدکرد؛ حواس پرتی به هر دلیلی میباشد. پس سعیکنید در هنگام درس خواندن استفاده از(تلفن همراه/تلویزیون /لپ تاپ / دیدن سریال / خواندن رمان واستفاده از شبکههای اجتماعی ) را به حداقل برسانید زیرا بهشکل ناخوداگاه حواس شما پرت خواهدشد و درس خواندن و صرف وقت شما بینتیجه خواهدبود.
8.عدم دوگانگی در یادگیری:
برخی از دانشآموزان برای استحکام یادگیری خود علاوهبر گفتههای دبیر خود /کتاب درسی /جزوه از منابع دیگر مانند کتابکار و معلم خصوصی و… استفاده میکنند. بهیاد داشتهباشید، خیلی مهم است که شکل آموزش دبیر شما و کتاب کار یا معلم خصوصی در دو حلقهی مجزا قرار نداشتهباشد و دوگانگی در راه حلها و توضیحات برای شما ایجاد نشود که باعث گیج شدن شما خواهدشد و یادگیری شما مختل خواهدشد.
9.برنامه ریزی مناسب :
علاوهبر برنامهریزی کلی در مدت برگزاری امتحانات، همچنین برنامهریزی صحیح در هنگام امتحان ریاضی باتوجه به کارهای روزمره بهتر است انجام شود. تا وقت کافی برای مطالعهای کامل و مناسب (کتاب درسی /جزوه /کتاب کار /سوالات مختلف از امتحانات نهایی)برای دانش آموزان مهیا شود؛ همچنین زمان کافی برای مرور کل کتاب وجودداشته باشد. عدهی زیادی از دانشآموزان به علت اضطراب و هیجان امتحان ریاضی و حجم زیاد و سختی برخی از سرفصلها، وقت کافی برای مطالعه درسها و سرفصلهای کتاب درسی /جزوهو….ندارند. این اتفاق باعث ایجاد حس نگرانی در هنگام مطالعه و در روز امتحان خواهدشد سپس موجب استرس و حواس پرتی شما خواهد شد. بنابراین وقت و برنامهریزی در امتحانهای مختلف بهخصوص امتحان ریاضی اهمیت زیادی دارد.
10.مطالعه ی برگه های امتحانی:
دانشآموزان در هنگام مطالعه از منبعهای مختلف استفادهمیکنند تا مقدار یادگیری خود را به حداکثر برسانند. یکی از بهترین منبعهای مطالعه، برگههای امتحانی شما است که در طول سال پاسخ دادهاید. بهیاد داشتهباشید هنگام مطالعهی برگههای امتحانی خود، به تکتک سوالات توجه کنید و سوالاتی که در امتحان به آنها اشتباه پاسخ دادهاید و یا نمره کامل کسب نکردهاید را باتمرکز و دقت بیشتری مطالعهکنید. همچنین چند سوال متعدد حلکنید تا هیچگونه مشکلی در درک آن مبحث باقینماند که باعث نگرانی شما شود.
11.اولویت بندی در هنگام مطالعه:
یکی از مهمترین مطالبی که بهتراست در «روش صحیح مطالعه» بهخاطر بسپارید این است که وقت بیشتری برای مطالعهی کتابدرسی خود، و پس از آن جزوههای خود بگذارید. در اولویتبندی قطعا یادگیری هرچه بهتر کتابدرسی در اولویت اول است و مطالعهی کتابکار در اولویت دوم، سپس درک کافی توضیحات دبیر و کتاب درسی، باعث استحکام یادگیری شما خواهدشد. پس پاسخگویی به نمونهسوالات سالهای گذشته و منابع مختلف صرفا جهت سنجیدن شما است درنتیجه حتما اولویتبندی را رعایتکنید و در برنامهریزی خود به این اولویتبندی توجهکنید تا وقت خود را به درستی تقسیم کنید.
12.توجه به اشکالات و رفع آنها:
در هنگام مطالعهی مباحث مختلف احتمالا با اشکالاتی مواجه میشوید؛ لطفا به آسانی از آنها گذر نکنید تا تمامی اشکالات خود را جمع بندی کنید.شما میتوانید از دبیر، دوستان وخانواده خود کمک بخواهید تا اشکالاتتان رفع شود.
در هنگام مطالعه و یادگیری مباحث کتاب اگر بهشکل کلی مطالعهکنید نمرهی (18/19)کسب خواهیدکرد. اما اگر نمره 20 مد نظر شماست؛ پس باید با حساسیت بیشتر، اشکالات و بخشهایی از مباحث که گنگ هستند را مطالعه کنید، به دنبال پاسخ سوال باشید و با سوالات کلنجار بروید. قطعا درصد فراموشی مطالب به حداقل میرسد و پاسخ سوالات را بهتر درک میکنید.
13.دقت بیشتر در هنگام مطالعه فصل های ابتدای کتاب درسی:
لازم به ذکر است که دقت و تمرکز در هنگام مطالعه و یادگیری کتابدرسی و جزوه، در بخشهای ابتدای کتاب باید بیشتر باشد زیرا ممکن است سر فصلهای ابتدای کتابدرسی و بخشهای مهم فراموش شدهباشد. متاسفانه دربسیاری از موارد همین بیتوجهی به بخشهای ابتدایی، دلیل ضعف تعدادی از دانشآموزان در هنگام امتحان میباشد. همینطور باتوجه به بارم سرفصلها وقت بیشتری برای مطالعهی بخشهایی که بارم بیشتری دارند صرف کنید.وقتی شما روش صحیح مطالعه را یادبگیرید؛ با دقت کردن به همین نکات دیگر نیازی نیست با ساعتهای پیاپی مطالعه انرژی خود را تلف کنید.
14.علاقه و آمادگی ذهنی:
یکی از مهمترین ارکان برای یادگیری بهتر، علاقه به درس ریاضی و دبیر مربوطه خواهد بود که برای جلبنظر دبیر و علاقه به این درس نمرهی کافی کسب خواهید کرد. اما اگردانشآموزی علاقه به درس ریاضی نداشتهباشد؛ روش صحیح مطالعه اینگونه است که باید ذهن خود را به اینکه نمرهی این درس دارای ارزش بسیاری در امتحانات نهایی است و بایدنمره کافی را بدست بیاورد متمرکز سازد.
تیم سعاد امیدوار است بازهم توانسته باشد هرچند کوچک اما به شما دانشآموز پیگیر و آگاه کمک کرده باشد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.